انتقاد مدیرعامل شرکت قند بیستون از کشت بیرویه چغندر/ تعهدی برای تحویل محصول مازاد کشاورزان نداریم
به گزارش خبرنگار صالح نگار به نقل از پایگاه خبری فرناک نیوز، نشست خبری مدیرعامل شرکت قند بیستون با تعدادی از اصحاب رسانه برگزار شد. «بهرام رمضانی» مدیرعامل شرکت قند بیستون، با گلایه از کشت بیرویه چغندرقند در سال گذشته اظهار کرد: به دلیل افزایش کشت پاییزه چغندرقند در سرپلذهاب، اوایل تیرماه سالجاری ۴۰هزار تن چغندر کشاورزان روی زمین مانده بود و تمامی کارخانههای قند که چغندر خود را گاها از استان کرمانشاه خریداری میکنند نیز تعطیل و دوران اُورهالشان را میگذراندند.
وی افزود: به خاطر تعهد اخلاقی حاضر نبودیم حاصل ۹ماه زحمت کشاورزان روی زمین بماند به همین دلیل با وجودی که کارخانه قند بیستون نیاز به استراحت و اُورهال داشت اما تا بیستم مرداد ماه تمامی محصول کشاورزان در سرپلذهاب را تحویل گرفتیم و به دلیل اینکه تصفیه ۲۰هزار تن شکرخام را نیز باید انجام میدادیم کارخانه تا اوایل شهریورماه فعال بود و تنها حدود ۱۵ روز دوره اورهال کارخانه را در نظر گرفتیم و ۱۵ شهریورماه نیز استارت دوباره کشت بهاره انجام شد و تاکنون نیز بدون وقفه در حال فعالیت است.
به گفته مدیر عامل شرکت قند بیستون، سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی استان از چند کارخانه قند در استانهای دیگر برای انعقاد قرارداد خرید چغندرقند استان، دعوت کرد و به دلیل اینکه شرکت قند بیستون پس از اطلاع، اعلام کرد این موضوع باعث هرج و مرج میشود و قراردادی برای تحویل منعقد نمیکند کار به وزارتخانه کشیده شد.
رمضانی تصریح کرد: با وساطت وزارتخانه، جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اعلام کرد، الگوی کشت چغندرقند ۱۰هزار هکتار است و در همین راستا شرکت قند بیستون و کارخانه قند اسلامآباد تعهد کردند به ترتیب ۷۰۰۰ هکتار و ۳۰۰۰ هکتار، چغندرقند این اراضی را تحویل بگیرند تا مشکلی برای کشاورزان چغندرکار ایجاد نشود.
وی اضافه کرد: پس از عقد قراداد متوجه شدیم کارخانههای دیگری نیز در استان نفوذ کردهاند طی نامهای به استاندار اعلام کردیم که توافق بین ما و جهاد کشاورزی اینچنین بوده و دوباره پای کارخانههای دیگر به استان باز شده و شرایط خوبی نیست نامه نگاریهایی انجام شد اما هیچ اقدامی صورت نگرفت.
مدیرعامل شرکت قند بیستون اضافه کرد:در فصل برداشت برای کشاورزان نوبتدهی انجام میشود،برخی از کشاورزان محصول خود را برداشت میکنند و تا زمان رسیدن نوبت آن را بین مزارع قرار میدهند و هزینه حملی را متقبل میشوند، گاها به دلیل اینکه سیستم دلالی در استان فعال است و کشاورز نمیخواهد هزینهای برای حمل پرداخت نماید محصول خود را به دست دلالان میسپرند و در ادامه مشکلاتی دیگری همچون ثبت سنجش عیار پایین و عدم پرداخت به موقع مطالبات برای آنها ایجاد میشود، کارخانههای قند استان نیز با وجود داشتن قرارداد و سفته و مدارک ضمانتی به دلیل بالا بودن زمان دادرسی از شکایت صرفنظر کرده و برای خرید چغندرقند مورد نیاز خود به استانهای دیگر مراجعه میکنند.
وی افزود: جهاد کشاورزی هیچ نقشی در تولید چغندر ندارد بذر و ادوات مورد نیاز را کارخانههای قند تامین میکنند اما خود را متولی اعلام میکند و در عمل کاری انجام نمیدهد به استاندار کرمانشاه اعلام کردهام با وجود کشت بیرویه چغندر، سال آینده به دلیل بیبرنامگی مسئولین باز هم با بحران روی زمین ماندن چغندر کشاورزان روبرو خواهیم بود.
وی گفت: با این روند احتمال ایجاد مشکلاتی برای چغندکاران وجود دارد و شرکت قند بیستون اعلام میکند دیگر تعهدی نسبت به کشاورزان ندارد و اگر محصول آنها بازهم روی زمین بماند تحویل نخواهد گرفت.
رمضانی در ادامه اقدام ارزشمند این کارخانه را راهاندازی تصفیهخانه عنوان کرد و گفت: بر اساس اعلام سرپرست حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه، شرکت قند بیستون از ابتدای فصل تابستان ۱۴۰۳ از فهرست صنایع آلاینده خارج شده است و جز صنایع سبز استان محسوب میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰