یک نویسنده و شاعر کشوری در گفت‌وگو با خبرنگار صالح نگار مطرح کرد؛

انجمن های ادبی محلی برای نقد،نظر و رشدند

حمید رضا اکبری( شروه) نویسنده و شاعر مطرح کشوری در گفت‌وگو با خبرنگار صالح نگار گفت:رشد و توسعه انجمن های ادبی را نباید فراموش کرد و فلسفه وجودی وزارت خانه ای بنام وزارت فرهنگ و هنر همین وجود انجمن ها است.

حمید رضا اکبری( شروه) در گفت‌وگو با خبرنگار صالح نگار اظهار کرد:
رشد و توسعه انجمن های ادبی را نباید فراموش کرد و فلسفه وجودی وزارت خانه ای بنام وزارت فرهنگ و هنر همین وجود انجمن ها می باشد .
متاسفانه انجمن ها در عصر حاظر درحال فراموشی هستند . دوستان وزارت نشین نباید فراموش کنند که قیصر امین پور ها  و خیلی های دیگر از همین انجمن ها بیرون زده و به اوج رسیده اند . وی در ادامه گفت: همین انجمن ادبی که روزهای دوشنبه در حوزه هنری در گذشته برگذار می شد خیلی هارا به جامعه ادبی شناساند .امثال کاکایی ها ،علی معلم، براتی پور و….که جایگاه خوبی در ترویج ادبیات انقلاب و معاصر داشته اند .اکبری در ادامه اظهار داشت: نگاهی به تاریخ بیاندازید  خواهید دید انجمن های ادبی قدمتی تاریخی در شکل گیری و روند تکاملی شعر پارسی داشته اند  .  از آغاز حکومت طاهریان تا زمان مشروطه مهم‌ترین انجمن‌های ادبی وجود داشته اند. در نهضت مشروطیت  انجمن‌های ادبی نقش موثری  در  دگرگونی شعر معاصر عهده‌دار بودند. تغییر در شعر مشروطه از درون این انجمن‌ها شکل گرفت و اساساً شعر را چه از نظر شکل و چه از نظر محتوی و مضمون به کلی زیرو رو کرد و شعر نو فارسی از درون آن بیرون آمد. هر چند اختلافاتی هم در میانشان بود و این بگومگو ها باعث تحولی در ادبیات شد .
اکبری در ادامه با بیان برخی از کارکردهای انجمن های ادبی گفت :
هویت‌بخشی به نیروهای هنری و متفکر جامعه ادبی و جلوگیری از انزوای آن‌ها،
ب. نهادینه‌سازی مشارکت‌های فرهنگی و هنری مردم،
پ. تسریع فرایند جذب هنر در فرهنگ، ارتقای فرهنگ عامه به فرهنگ متعالی و جلوگیری از سطحی شدن فرهنگ،
ت. نهادینه‌کردن هنر و تفکر هنری درجامعه ازطریق تلاش هنری خود-انگیخته
ث. تعمیق گفتگو و نقد و ایجاد مفاهمه در جامعه،
ج. کمک به روندهای فرهنگ پذیری از طریق فعالیت‌های ادبی،
چ. کمک به ارتقای منزلت هنرمندان و ادبا در جامعه،
ح. جلب حمایت ملی از ادبیات بومی،
خ. رواج و تقویت ادبیات کتبی در برابر ادبیات شفاهی و تصویری و
د. جلب مشارکت‌های مردمی برای زمینه‌سازی گسترش فضای مدنی و ایجاد جامعه مدنی.
بر اساس آن چه گفته شد با توجه به ضرورت تقویت وفاق فرهنگی در شرایط دشوار کنونی که منابع فرهنگ پذیری متشتت و گونه‌گونی پیام‌های فرهنگی صرفنظر از صحت و سقم آنان منجر به تولید انسان‌های ناهمخوان شده و ضرورت روندهای فرهنگی وفاق آفرین احساس می‌شود و نیز در زمانه‌ای که دایما ضرورت توسعه جامعه مدنی احساس می‌شود، توجه به ظرفیت‌های ادبیات و انجمن های ادبی در این زمینه ضرورت و امکانی غیر قابل چشم‌پوشی است.
وی در پایان گفت: همین انجمن ادبی وجایزه ادبی فارسی زبان لیراو با حمایت های خانه شعر و ادبیات توانست تا دل پارسی زبانان  هند و پاکستان و تاجیکستان و پاکستان نفوذ و فصلنامه الکترونیکی  ادبی لیراو را منتشر کند لذا جادارد
دوباره اداره و توسعه انجمن های ادبی در دل وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی  ایجاد و با تقویت آن جانی دوباره به روح  انجمن های ادبی دمیده شود.