تور گردشگری خبرنگاران برای آشنایی با کرمانشاه «جهانشهر خلاق خوراک»
به گزارش صالح نگار، خبرنگاران کرمانشاه امروز ششم اردیبهشتماه در یک روز زیبای بهاری سفر یک روزه خود را از میان جادههای بسیار سرسبز و زیبا کرمانشاه و اسلامآبادغرب به سمت دالاهو آغاز کردند تا از مناظر بکر و طبیعی این منطقه دیدن کنند.مناظر طبیعی و اتراق عشایر در دامنه کوه منظره بسیار زیبا و چشماندازی کمتر دیده شدهای را در ارتفاعات دالاهو به تصویر کشیده بود که شور و اشتیاق ادامه این سفر را برای ما بیشتر کرده بود.اولین منطقه این تور خبرنگاری، دامنه ارتفاعات بسیاردیدنی و وصفناشدنی دالاهو بود که بعد از صرف صبحانه محلی؛ کره و شیراز همراه با نان ساجی و چای ذغالی در یک روز بهدور از شلوغی و آلودگی، انگیزهای برای تکرار این سفر دلچسب در آیندهای نهچندان دور به همراه خانواده را فراهم کرد. گشتوگذار در این دشت زیبا با آبوهوای فوقالعاده و همکلامی با عشایر یک حال دیگری به این سفر داد.از هر چه بگذریم از خوشمزگی این روزهای دشتهای استان که سبد غذایی بسیاری از خانوارهای کرمانشاهی را از سفره سبز بهار متبرک و متنعم کرده، نمیتوان گذشت.پیچک، کنگر، شنگ، پاغازه، ریواس، جعفری کوهی، زو، قارچ کوهی و…، خلاصه در استان کرمانشاه ۱۴۰ گونه انواع گیاهان خوراکی و بهاری شناسایی شده که نزدیک به ۲۰ نوع آنها در سبد غذایی مردم منطقه جا دارد.در ادامه این سفر یکروزه، به بازار مخصوص فروش گیاهان بهاری این منطقه رسیدیم.
مردم محلی علاقه خاصی به استفاده از این گیاهان در بهار دارند در همین راستا صبح اول وقت به دامنه کوه دالاهو میروند، این روزی خدادادی را برداشت و در بازار گیاهان به فروش میرسانند. خریدن این گیاهان و بوتههای خوراکی و دارویی، نشان از اهمیت و مطلوبیت این روییدنیهای بهاری در بین خانوارهای منطقه دارد.خانمهای کدبانو و خوشذوق کرمانشاهی با پخت غذاهای متنوع از این گیاهان همراه با روغن حیوانی(روغن دان)، علاوه بر ارزش غذایی، خواص دارویی و کارکردهای درمانی این گیاهان را برای عزیزان خود به ارمغان میبرند.آرام آرام به وقت نهار نزدیک میشویم، صرف نهار در اقامتگاه بومگردی با فضای سنتی، غذاهای محلی و امکانات رفاهی و برنامههایی چون دفنوازی و پذیرایی از گردشگران و مسافران، غیرقابل توصیف است، حالا اگر هم غذایش، از غذاهای محلی و اصیل این منطقه «کوفته کرمانشاهی» باشد که از روزگار قدیم بهعنوان یک غذای اعیانی برای مهمان مهم تدارک دیده میشد.سفره سنتی با کوفته کرمانشاهی، کلانه، ماست و کنگر، سبزی، نان و دوغ محلی در ایوان اقامتگاه بومگردی ثابت میکرد که بیجهت نبوده که «کرمانشاه» توانسته نام خود را در سازمان یونسکو ثبت کند و بهعنوان «جهانشهر خلاق خوراک» انتخاب شود.
ایمان درخشی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در جمع خبرنگاران ظرفیت گیاهان بهاری و دارویی استان را یکی از الزامات متقاعد کردن سازمان یونسکو برای ثبت کرمانشاه بهعنوان شهر خلاق خوراک دانست.وی با اشاره به الزامات یونسکو در بحث آگاهیبخشی و آموزش، اظهار کرد: از آنجا که خبرنگاران سفیران اطلاعرسانی و آگاهیبخشی در جامعه هستند، در همین راستا این تور گردشگری آموزشی و فرهنگی امروز برنامهریزی شده است.رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه ادامه داد: گیاهان ویژهای در منطقه دالاهو با توجه به بارشهای خوب، ظرفیتها و توپوگرافی عالی رشد میکند.وی در توضیح علت انتخاب کرمانشاه بهعنوان جهانشهر خلاق خوراک تصریح کرد: ظرفیتویژه منطقه، چهار فصل بودن استان، تنوعهای قومیتی و نهایتا خلاقیت که مردم منطقه دارند، سبب این مهم به نام کرمانشاه شد.درخشی از تقویت این ظرفیتها سخن گفت و افزود: این ظرفیتها علاوه بر آموزش باید با ارائه مشوقهای وارد منو رستورانها شود تا نقش خود را در چرخه اقتصادی استان نمایان کند.
در پایان این سفر آرامشبخش و لذتبخش در دل طبیعت، نباید از یاد ببریم که این آرامش امروز را مدیون چه کسانی هستیم.امروز ما امنیت و آرامش خود را مدیون فداکاریها و رشادتهای شهدایی هستیم که برای مقدسات و این کشور خون دادند، خونهایی که اگر کنار هم جمع شود اقیانوسی را تشکیل میدهد که ضامن امنیت و آسایش امروز ساکنان این سرزمین شده است.بازدید از منطقه نمونه گردشگری «تنگه مرصاد» پایان بخش این تور یک روزه گردشگری خبرنگاران کرمانشاه بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰