رویداد فرهنگی زنگ کتاب در دبیرستان هوشمند کرمانشاه
در ششمین روز از هفته کتاب و کتابخوانی با حضور استاد خسرو پرهام؛ شاعر، نویسنده و پژوهشگر کرمانشاهی، حامد دمیاد معاون فرهنگی و رسانهای، دکتر پیمان جسری رئیس گروه امور فرهنگی و کارشناسان فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مراسم زنگ کتاب در مدرسه هوشمند کرمانشاه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حامد دمیاد؛ معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه ضمن تبریک هفته کتاب (۲۴ تا ۳۰ آبانماه) اظهارکرد: اگر بخواهیم در مسیر درست قرار بگیریم و پیشرفت کنیم باید با کتاب انس بگیریم و هیچ ابزار فرهنگی در جامعه به اندازه ” کتاب ” ماندگار و اثرگذار نیست.
دمیاد هفته کتاب و کتابخوانی را فرصت مغتنمی برای تشویق دانشآموزان به مطالعه و کتابخوانی عنوان کرد و گفت: مدارس میتوانند با ایجاد عادت به مطالعه و ارتقای علاقه به کتابخوانی، تأثیر بسزایی در پرورش نسلی آگاه و خلاق داشته باشند.
وی بیان یادآورشد: اگر میخواهیم به فردی مناسب و الگو تبدیل شویم که میتواند در محیط پیرامون خود تغییر مثبت ایجاد نماید، حتما باید با علم و دانش بود که این مهم محقق نمیشود مگر با مطالعه و بالا بردن سطح آگاهی.
وی هدف از نواختن زنگ کتاب و کتابخوانی در مدارس را گسترش فرهنگ مطالعه بین دانشآموزان عنوان کرد و افزود: آینده کشور متعلق به افرادی است که اهل مطالعه و به دنبال کسب علم و دانش باشند.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به تعریف «فرهنگ» اظهارکرد: یکی از تعاریف کوتاه فرهنگ که خود معتقدم که خیلی کامل است این است که فرهنگ یعنی “هویت” و هویت چیزی است که به اندیشه، وجود و تفکر ما بر میگردد، بنابراین فرهنگ دقیقاً نقطهای است که میتوان میزان اثرگذاری خود را تعیین نماییم.
دمیاد با تاکید بر اینکه هر فردی به میزان هویتی که دارد، میتواند اثرگذار باشد افزود: هویت ما تعیین میکند که چگونه انسانهایی باشیم، چگونه نقش تاثیرگذاری در جامعه داشته باشیم و در نهایت تعیین میکند که چگونه انتخاب کنیم و در مسیر پیش روی خود موثر گام برداریم.
وی تصریح کرد: هنرمندانی همچون شامی کرمانشاهی، جلال الدین کزازی، خسرو پرهام و… بسته به نوع هویت و تفکر خود مسیری را انتخاب کردند که امروز از آنها به عنوان الگوهای عرصه ادب و هنر یاد میشود که ناشی از این است که این افراد در بزنگاههای زندگی در مکان و زمان درست انتخابی را داشتهاند که آنها را امروز به الگوهای موفق جامعه تبدیل نموده است.
دمیاد با بیان اینکه بخش عظیمی از هویت این است که ما الگوهای مناسب را بشناسیم و آنها را معرفی کنیم افزود: پرچم یک کشور با فرهنگ، هویت و مفاخر آن کشور برافراشته میشود، بنابراین آینده شما به اینکه امروز چگونه انتخاب کنید و چه مسیری را در پیش بگیرید بستگی دارد که امیدواریم آیندهساز ایران و شهر خود باشید.
وی با اشاره به امکانات و مهیا بودن شرایط برای رشد و تعالی دانشآموزان در مدرسه هوشمند اظهارداشت: با توجه به حضور مدیران توانمند و پرتلاش در مدرسه هوشمند و فراهم نمودن زیرساختهای مناسب از شما دانشآموزان انتظار میرود تا با سعی و کوشش و افزودن سطح دانش و آگاهی خود آینده استان را متحول و برای استان کرمانشاه و کشور افتخار آفرینی کنید.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در پایان از حمایت این اداره کل در طرحهای استعدادیابی در عرصه هنر در مدرسه هوشمند خبرداد و گفت: برای ورود دانشآموزان به دنیای حرفهای حوزه فرهنگ و هنر آمادگی داریم که با برگزاری دورههای تخصصی داستاننویسی، شعر، هنرهای تجسمی و… و استفاده از اساتید طراز اول کشور و عضویت در صندوق اعتباری هنر، هنرمندانی شناسنامهدار تربیت کنیم.
● دبیرستان هوشمند کرمانشاه؛ موفق در ترویج فرهنگ مطالعه
در ادامه این نشست مهدی رضایی؛ مؤسس دبیرستان غیردولتی هوشمند کرمانشاه با بیان اینکه هیچ کاری مقدستر از تربیت نیروی انسانی نیست گفت: تمام سعی ما در اینمجموعه این است که بر اساس سند تحول بنیادین بر موضوع آموزش تمام ساحتی دانشآموزان تکیه نماییم و با برگزاری دورههای مختلف و استفاده از نیروهای متخصص استعدادهای دانشآموزان در حوزههای مختلف را شناسایی و در راستای شکوفایی این استعدادها گام برداریم.
رضایی با اشاره به عصر حاضر که عصر دیجیتال است افزود: استفاده از روشهای سنتی در امر آموزش دیگر پاسخگو نیست و نیازمند فضایی است که در آن روند اجرای تمامی فرآیندها اعم از مدیریت، نظارت، کنترل، یاددهی، یادگیری، منابع آموزشی و کمک آموزشی، ارزشیابی و … مرتبط با این روند پیش رود که همین امر، الزام وجود مدارس هوشمند برای عصر حاضر را بیش از پیش یادآوری میکند.
وی تصریح کرد: بر همین اساس و برای پاسخ به این نیاز جامعه، مدرسه هوشمند کرمانشاه در سال ۱۳۸۳ توسط زنده یاد “مسلم رضایی بیستونی” بهعنوان اولین دبیرستان هوشمند در غرب کشور با بهرهگیری از اساتید مجرب و با بهکارگیری از فناوریهای نوین آموزشی بهعنوان قطبی بزرگ در عرصه فرهنگ و آموزش در سطح کشور مطرح و تاسیس شد.
رضایی با اشاره به ظرفیت یک هزار نفری این مدرسه، بیان کرد: این مدرسه هم اکنون با بیش از ۵۰۰ دانش آموز در دو مقطع متوسط اول و دوم و ۷۰ نیروی فعال در حال فعالیت است که باتوجه به اینکه پیشرفت در هر عرصهای نیازمند عملی سازی ایدهها دارد، برنامههای توسعهای برای این اقدام در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه ارائه شیوههای نوین آموزشی نیازمند زیرساختهای مناسب است افزود: بر همین اساس طرح توسعه مدرسه هوشمند را در دستورکار قراردادیم و در نزدیکی مدرسه فضایی به متراژ ۵ هزار متر تهیه و بزودی کلنگ احداث آن به زمین خواهد خورد.
رضایی افزود: بر اساس نیازسنجیهای انجام شده این مدرسه در نظر دارد در کنار مدرسه هوشمند کارگاهها و بخشهایی برای حرفهای سازی آموختههای دانش آموزان راه اندازی کند که با این اقدام دانش آموزان در کنار درس و مطالعه وارد فضای تجربی و عملی خواهند شد که به آنها کمک میکند از همان مقطع اول دبیرستان تولید را آغاز و وارد بازار کار شوند.
رضایی در ادامه به افتخارات دانشآموزان مدرسه هوشمند اشاره و اظهارداشت: تألیف ۴ عنوان کتاب توسط دانشآموزان پایههای هفتم و هشتم، ثبت ۴۵ اختراع جهانی، کسب رتبههای برتر در جشنوارههای مختلف علمی، خوارزمی، فرهنگی و هنری و… تنها بخش کوچکی از موفقیتهای دانشآموزان مدرسه هوشمند است.
مؤسس دبیرستان غیردولتی هوشمند کرمانشاه تصریح کرد: دانشآموزان ما تنها در مسابقات فرهنگی هنری ۳ سال متوالی در بین مدارس کشور رتبه برتر را کسب کردند.
رضایی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اخیر الکامپ و تلکام در کرمانشاه اظهار کرد: مدرسه هوشمند کرمانشاه بعنوان تنها مدرسه و مرکز آموزشی با ۴ بخش مختلف در نمایشگاه حضور فعال داشت و مجموعهای از دستاوردهای خود را به نمایش گذاشت.
وی یکی از دستاوردهای ارائه شده در این نمایشگاه را رباتیک و دستسازههای دانشآموزانی که در جشنوارههای خوارزمی و الکامپ حائز مقام شدهاند عنوان کرد و افزود: در پایان این نمایشگاه غرفه مدرسه هوشمند بعنوان غرفه برتر شناخته شد.
رضایی با بیان اینکه در این مدرسه تمام کلاسها بصورت ۱۰۰ درصد هوشمند فعالیت میکنند گفت: حتی در ایام کرونا که مدارس در سراسر کشور تعطیل بود و مبحث آموزش ضعیف شده بود مدرسه هوشمند تنها مدرسهای بود که حتی یک روز در سیستم آموزشی آن اختلال ایجاد نشد و بلافاصله بعد از تعطیلی مدارس، معلمان در این مدرسه با حضور در سر کلاسهای درس بصورت مجازی با دانشآموزان در ارتباط بودند.
مؤسس دبیرستان غیردولتی هوشمند با بیان اینکه در این دبیرستان آموزش تعطیل شدنی نیست افزود: از نظر کمی و کیفی دبیرستان هوشمند با شیب تند درحال پیشرفت و استفاده از ابزار و تکنولوژیهای نوین آموزشی است.
رضایی تصریح کرد: دبیرستان غیردولتی هوشمند بعنوان مدرسه هزاره سوم دارای اولین و مجهزترین استودیو تولید محتوای الکترونیکی در بین مدارس کشور است که آموزش تمامی دروس، برگزاری آزمون ها و… بصورت آنلاین انجام میشود.
وی افزود: اولین و تنها دبیرستان مجهز به اتاق کنترل و مانیتورینگ هستیم و سیستم اتوماسیون و اعلام نمرات و ارزشیابی نیز بصورت الکترونیکی انجام میشود.
رضایی با بیان اینکه اولین استودیوی دانشآموزی در دوران کرونا در مدرسه هوشمند و با حضور معاون وزیر آموزشوپرورش رونمایی شد تصریح کرد: بیش از دو هزار ساعت محتوای آموزشی در استودیوی مدرسه تولید و بصورت رایگان در اختیار دانشآموزان سراسر کشور قرار گرفت که یکی افتخارات این مدرسه است.
موسس دبیرستان هوشمند کرمانشاه افزود: در این مدرسه از سامانه هوشمندی استفاده میشود که قادر است در زمانی کوتاه، آزمونهایی از کل کلاس بگیرد، آنها را تصحیح و نمودارهای آماری ترسیم کرده و بلافاصله نتایج را به والدین اطلاع دهد.
رضایی تصریح کرد: این سامانه، به عنوان یک ابزار نوین در سیستمهای آموزشی، گامی بزرگ در بهبود فرآیندهای تدریس و ارزشیابی برداشته است.
وی افزود: همچنین یکی دیگر از دستاوردهای این مدرسه نرم افزار هوشمند همکلاسی است که قویترین سامانه اتوماسیون مدارس در سطح کشور محسوب میشود و تمامی امور مدرسه شامل؛ ثبت و نمرات را به والدین اطلاع رسانی میکند.
رضایی در ادامه از راهاندازی گردونه کتاب با هدف ترویج و تقویت روحیه کتابخوانی در بین دانشآموزان مدرسه هوشمند خبرداد و گفت: در این مدرسه بصورت تخصصی بر موضوع کتاب و شناساندن مفاخر استان به دانشآموزان تاکید داریم و در ایام هفته ساعاتی را به معرفی مفاخر استان و زنگ کتاب و کتابخوانی اختصاص دادهایم.
مؤسس دبیرستان غیردولتی هوشمند کرمانشاه اظهارکرد: امسال ۱۴ بزرگداشت تحت عنوان “مفاخر کرمانشاه” با هدف شناساندن بزرگان و مفاخر شهر کرمانشاه به دانشآموزان برگزار نمودیم که خود دانشآموزان متولی این مهم بودند و سال گذشته ۸ مستند از این شخصیتها ساخته شد.
رضایی در پایان تصریح کرد: در کنار برگزاری این بزرگداشت ها “زنگ کتاب” هم بصورت تخصصی در مدرسه هوشمند برای اولین بار برگزار و با راهاندازی گردونه کتاب بعنوان روشی متقاوت و ایدهای نو و حضور در کلاسهای درس در زنگ کتاب، دانشآموزان، کتاب مورد علاقه خود را انتخاب و در یک ساعت زمان مطالعه شروع به خواندن کتاب میکنند و چکیده مطالعه را در برگه کتاب یادداشت میکنند که طرحی نو در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و آموزش خلاصه نویسی است.
در پایان این مراسم کتاب «شامی کرمانشانی» (رودکی کُرد) با ترجمه فارسی که دیوان کامل اشعار کُردی و فارسی با پیشگفتار و شرح حال شاعر و از آثار استاد خسرو پرهام است به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی و ارتقای فرهنگ مطالعه به دانشآموزان اهدا شد.
[…] رویداد فرهنگی زنگ کتاب در دبیرستان هوشمند کرمانشاه اولین بار در صالح نگار. پدیدار […]