گام بلند کرمانشاه در مسیر هوشمندسازی

صالح نگار_از سال ۲۰۰۸ که اصطلاح شهر هوشمند ابداع شد تا به امروز، پیشرفت‌های زیادی در زمینه مدیریت شهری شهرهای کشور صورت گرفته است، موضوعی که کرمانشاه نیز به سوی آن حرکت می‌کند.
به گزارش خبرنگار صالح نگار، شهر هوشمند شهری است که از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای افزایش بهره‌وری عملیاتی، بهبود کیفیت خدمات دولتی ارائه شده و بالا بردن سطح رفاه افراد جامعه استفاده می‌کند.

شهر هوشمند پایدار یک فضای شهری نوآورانه است که با استفاده از ICT و سایر ابزارها تلاش بر افزایش کیفیت زندگی و بهبود خدمات شهری دارد، در کنار برآورده کردن این اهداف شهر پایدار هوشمند باید منطبق با نیازهای نسل‌های فعلی و آینده در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیست‌محیطی و فرهنگی باشد.

شهر هوشمند از فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان ابزاری برای خدمت‌رسانی به شهروندان استفاده می‌کند، در یک شهر هوشمند داده‌های به دست آمده از تجهیزات و زیرساخت‌ها جمع‌آوری و پردازش و تصمیمات مهمی بر اساس آن‌ها در حوزه‌های مختلف شهری گرفته می‌شود.

هدف اصلی شهر هوشمند، بهینه‌سازی فعالیت‌های شهری و ارتقای رشد اقتصادی در کنار بهبود کیفیت زندگی شهروندان است.

ارزش یک شهر هوشمند به کارایی فناوری‌ها و نه تعداد آن‌ها است، در واقع یک شهر هوشمند موفق، زیرساختی قوی بر پایه فناوری دارد که امکان ایجاد ابتکارات محیطی را فراهم می‌کند.

یکی از مؤلفه‌های اصلی شهرهای هوشمند اقتصاد هوشمند است، منظور از اقتصاد هوشمند یا دیجیتال استفاده از ICT برای تولید محصولات، خدمات و مدل‌های تجاری است.

هوشمندسازی کسب و کارها و شهروندان در ایجاد یک اقتصاد پایدار و هوشمند بسیار مؤثر است.

امکانات یک زندگی هوشمند از جمله سلامت الکترونیک، ساختمان‌های هوشمند، امنیت، امکانات و تسهیلات مختلف آموزشی و فرهنگی در شهرهای هوشمند باید وجود داشته باشد.

طی سال‌های اخیر شهرهایی از جمله ارومیه، اصفهان، تبریز، مشهد و تهران گام‌هایی را برای حرکت در مسیر هوشمندسازی برداشته‌اند و کرمانشاه نیز در تلاش برای پیوستن به آن‌ها است، موضوعی که شهردار این کلان‌شهر نیز آن را تأیید و عنوان می‌کند که اقدامات خوبی انجام شده است.

پروژه فیبرنوری کرمانشاه نویدبخش آینده‌ای روشن در حوزه فناوری است

عابدین محمودی، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری کرمانشاه نیز با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه فیبر نوری، اظهار می‌کند: این پروژه می‌تواند نوید بخش آینده‌ای روشن در حوزه فناوری باشد.

وی اضافه می. کند: شهرهای هوشمند چهار گام مهم را برای بهبود کیفیت زندگی و ایجاد رشد اقتصادی از طریق شبکه‌ای از دستگاه‌های متصل به هم و فناوری‌ها طی می‌کنند که متشکل از جمع‌آوری، تحلیل و مخابره داده‌ها و اقدامات لازم است.

رئیس سازمان فاوا شهرداری کرمانشاه یکی از بسترهای اجرای شهر هوشمند را برخورداری از پروژه فیبرنوری عنوان می‌کند و تاکید دارد: بسیاری از خدمات ارائه شده مرکز استان در این حوزه قابلیت اجرا در شهرستان‌های دیگر استان را هم دارد و کرمانشاه می‌تواند الگویی برای استان‌های دیگر باشد.

محمودی با بیان اینکه فیبر نوری کرمانشاه پروژه‌ای نوبنیاد است، می‌گوید: مجموعه شهرداری و شورای شهر برای این اتفاق مهم تلاش‌های زیادی کردند و امیدوارم اثرات آن هرچه سریع‌تر عاید مردم شود.

اجرای بزرگ‌ترین پروژه فیبر نوری کشور در کرمانشاه

محسن یوسف‌پور قائم مقام شرکت آسیاتک نیز از اجرای بزرگترین پروژه فیبرنوری کشور در کرمانشاه توسط این شرکت خبر می‌دهد و اضافه می. کند: حدود یکسال است که فعالیت خود را در کرمانشاه آغاز کرده‌ایم.

وی اظهار می‌کند: کرمانشاه یکی از استان‌هایی است که اجرای پوشش فیبرنوری را به صورت جدی در دستور کار قرار داده است و در حال حاضر نیز نیمی از شهر آماده دریافت خدمات اینترنت پرسرعت هستند.

قائم مقام شرکت آسیاتک تصریح می‌کند: نیم دیگری از کرمانشاه نیز حداکثر تا دو ماه آینده می‌توانند از اینترنت پرسرعت برخوردار شوند و این مهم جز با حمایت‌ها و پیگیری‌های شهرداری میسر نمی‌شد.

یوسف‌پور حرکت به سمت هوشمندسازی شهری را گام مهمی در راستای بهبود کیفیت زندگی مردم می‌داند و اضافه می‌کند: امروز شهرهای پیشرفته جهان با سرعت زیادی در حال حرکت به این سمت هستند.

وی با بیان اینکه پروژه فیبر نوری هیچ هزینه‌ای به خانواده‌ها تحمیل نمی‌کند، تاکید دارد: در این پروژه اینترنت با همان قیمت قبلی اما با کیفیتی چند برابر و سرعتی بسیار بهتر به شهروندان ارائه می‌شود.