۱۵۰ میلیارد ریال بودجه برای احداث نیروگاه خورشیدی در کرمانشاه هزینه شده است
علیرضا دودمان تیپی در گفت و گو با خبرنگار تابناک، اظهار کرد: کشور ما از لحاظ سوخت فسیلی یک هدیه خدادادی گرانقدر را دارد و نباید به راحتی آن را از دست دهیم همچنین همه ما باید با ظرفیتهای بالایی که داریم به سمت استفاده از انرژیهای پاک گام برداریم و با بکارگیری از الگوسازیهای مدرن در جهت پیشرفت اهداف خود به سمت و سوی عالی بهره لازم را انرژیهای پاک ببریم.
وی با اشاره به مصرف بالای انرژی در کشور، افزود: تمامی سازمانها و دستگاههای دولتی باید تلاش کنند که قسمتی از انرژی مورد نیاز خود را به روشهای تجدیدپذیر نظیر انرژی خورشیدی تامین کنند، با توجه به تعرفه بهای برق مصرفی، وزارت نیرو اخیرا جریمهای را نیز به خاطر عدم تولید انرژی خورشیدی در دستگاههای دولتی اعمال خواهد کردلذا سعی ما در این است که دانشگاه صنعتی کرمانشاه پیشقدم شده و با الگو سازی لازم این طرح را اجرا کند.
رئیس دانشگاه صنعتی استان کرمانشاه، تصریح کرد: در سفر رئیس جمهور شهید آیتالله رئیسی به کرمانشاه در سال ۱۴۰۱ راهانداری و احداث نیروگاه خورشیدی دانشگاه صنعتی کرمانشاه با توان ۵۰۰ کیلووات آغاز وبرای شروع کار بودجهای به مبلغ ۵۰میلیارد ریال از محل مدیریت سبز (بودجهای که برای استفاده از انرژی پاک و مصرف انرژی بهینه در اختیار سازمانها و دانشگاهها قرار میگیرد) توسط وزارت نفت تامین شد و با توجه به کمبود بودجه، یکصد میلیارد ریال استاندار از محل سفر رئیس جمهور شهید توسط مسؤلیت اجتماعی نفت به ما پرداخت کردند.
دودمان تیپی با اشاره به یکصد و ۵۰ میلیارد ریال بودجه که تا کنون هزینه شده است، گفت: با مساعدت و همکاری سازمان بهرهبرداری نفت و گاز غرب کشور نیز یک واحد توربین گازی به صورت امانی در اختیار دانشگاه قرار میگیرد که در کنار نیروگاه خورشیدی تشکیل یه نیروگاه ترکیبی خواهد داد و در مجموعهی دانشگاهی و تحقیقاتی کشور یک واحد کم نظیر را شکل میدهیم.
وی در ادامه اضافه کرد: با راهاندازی توربین گازی در کنار نیروگاه خورشیدی ما یک نیروگاه ترکیبی در استان خواهیم داشت که با شکلگیری این طرح جایگاه اول کشور در زمینه نیروگاه ترکیبی خورشیدی از آن استان کرمانشاه خواهد شد.
رئیس دانشگاه صنعتی استان کرمانشاه، تشریح کرد: ایجاد نیروگاه خورشیدی برای ما سه هدف را به دنبال داشت مورد اول تامین توان دانشگاه با انرژی پاک است که نه تنها توان مصرف خود را تامین خواهیم کرد درصدی هم توان اضافه خواهیم داشت، مورد دوم الگوسازی برای سایر ادارات، ارگانها و دستگاههای دولتی که انرژی خود را تامین کنند.
وی ادامه داد: مورد سوم استفادهی این واحد نیروگاهی در زمینههای آموزشی، کاربردی و تحقیقاتی است که باعث میشود دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاه بتوانند طرحهای کاملا کاربردی را در این بستر انجام دهند.
رئیس دانشگاه صنعتی استان کرمانشاه در پایان گفت: کارهای نیروگاه به اتمام رسیده است و در آینده نزدیک دانشگاه به شبکه داخلی برق خود وصل خواهد شد همچنین با توجه به تعطیلی تعدادی از نیروگاه به علت مازوت سوزی و اعلام خاموشی در کشور راهاندازی این نیروگاه در استان و دیگر استانهای کشور تاثیر بسزایی در توزیع برق کشور خواهد داشت.
[…] […]