رییس سازمان بسیج حقوق دانان استان کرمانشاه:
رییس دولت چهاردهم پس از تحلیف، برای معرفی وزرا ۲هفته فرصت دارد
صالح نگار- رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان کرمانشاه گفت: برابر ماده 202 آئیننامه داخل مجلس رئیس جمهور 2 هفته از زمان مراسم تحلیف فرصت دارد برنامه و وزرا کابینه خود را برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس معرفی کند.
به گزارش صالح نگار، انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری باید سال آینده برگزار میشد، اما با اتفاق تلخی که برای آیتالله رئیسی رئیسجمهور و همراهانش پیش آمد، پیش از موعد برگزار شد.در همین رابطه بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی «در صورت فوت، کنارهگیری یا بیماری بیش از ۲ ماه و عزل رئیسجمهور، یا موجبات دیگری از این گونه، شورای موقت ریاست جمهوری موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف ۵۰ روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود و در این مدت وظایف و اختیارات ریاست جمهوری را جز در امر همهپرسی بر عهده دارد.»در پی شهادت آیتالله رئیسی شهید جمهور، مقام معظم رهبری پیام تسلیتی صادر کردند.در بخشی از پیام رهبر انقلاب به مناسبت شهادت آیت الله رئیسی آمده بود:جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقننه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود. بدین صورت محمد مخبر در سمت مدیر قوه مجریه قرار گرفت.
و اما، فرآیندهای برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری ابتدا با تهیه تقویم زمانی انتخابات از سوی وزارت کشور آغاز شد و حتی مرحله دوم انتخابات نیز به عنوان احتمال در آن در نظر گرفته شده بود که آن تقویم مورد موافقت شورای نگهبان قرار گرفت؛ سپس ثبتنام داوطلبان انجام شد. ۸۰ نفر ثبتنام کردند که شورای نگهبان پروندههای تمامی آنها را مورد بررسی قرار داد. برای بررسی صلاحیتها دو مهلت ۵ روزه بود که از مهلت اول به طور کامل استفاده شد و از بخشی از مهلت دوم هم استفاده شد تا نامزدها فرصت بیشتری برای تبلیغات داشته باشند.در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ۶ نفر احراز صلاحیت شدند، پس از معرفی نامزدها، تبلیغات شروع شد. مرحله اول انتخابات ریاستجمهوری در روز جمعه ۸۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار شد، اما از آنجا که هیچکدام از کاندیداها حائز اکثریت مطلق آرا نشدند، انتخابات به مرحله دوم کشیده شد. در مرحله دوم انتخابات که روز جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ برگزار شد، رئیسجمهور منتخب مشخص شد.
و در نهایت امروز هفتم مردادماه ۱۴۰۳ مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری توسط رهبر معظم انقلاب برگزار شد. در حکم تنفیذ ریاست جمهوری پزشکیان از سوی مقام معظم رهبری آمده است: اکنون اینجانب با تشکر از همهی کسانی که در خلق این افتخار [سرافرازی در آزمون سرنوشتساز انتخابات ریاست جمهوری] نقش آفریدهاند، به پیروی از ملت بزرگ، رأی آنان به شخصیت فرزانه، و صادق، و مردمی، و دانشمند جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم.بدین صورت دوره چهار ساله ریاست جمهوری پزشکیان از امروز آغاز شد.
مهرداد چراغی، رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه تنفیذ یکی از فرایندها و مراحل استقرار رئیسجمهور جدید در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است، گفت: برابر اصل ۸۷ قانون اساسی، با توجه به مراسم برگزار شده تنفیذ امروز هفتم مردادماه؛ مسعود پزشکیان از امروز به عنوان چهاردهمین رئیس جمهور ایران مورد تأیید قانون است.وی ادامه داد: بنا بر اصل ۸۷ قانون اساسی بعد از تنفیذ و رسمیت یافتن شخص رئیس جمهور به عنوان رئیس قوه مجریه باید کابینه وزرا تشکیل دهد که در راستای تحقق اصل ۸۷ نیاز است به استناد ماده ۲۰۲ آئیننامه داخل مجلس که مقنن انشا داشته، رئیس جمهور ۲ هفته از زمان مراسم تحلیف فرصت دارد برنامه و وزرا کابینه خود را برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس معرفی کند. رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان کرمانشاه اضافه کرد: برگزاری مراسم تحلیف بعد از تنفیذ یکی از موضوعات خیلی مهم در قانون اساسی است که این مهم در روز سهشنبه نهم مردادماه در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰