معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه:

شهر خلاق خوراک، باعث پویایی شده است/ رونق اقتصادی بصورت مستقیم و غیرمستقیم

صالح نگار- معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه شهر خلاق خوراک باعث پویایی و نشاط جامعه شده است گفت: این برند به اقتصاد کرمانشاه بصورت مستقیم و غیرمستقیم کمک می‌کند.

علیرضا مرادی بیستونی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار اداره ارتباطات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه اظهار کرد: در سفر، موضوع خوراک یکی از اولویت‌های مهم یک گردشگر است، این گردشگر شاید در هتل و دیگر مراکز اقامتی اسکان نیابد، اما نمی‌تواند خوراک را در سفر خود حذف کند، لذا موضوع خوراک امری مهم و ضروری در گردشگری است.

وی با اشاره به رونق گردشگری خوراک در دنیا، افزود: کرمانشاه باتوجه به وجود اقلیم و آب و هوای مختلف، از گرمسیری تا سردسیری دارای رویش گیاه و دام های مختلفی است، همچنین وجود ۱۴ ایل و یک طایفه مستقل باعث شده که ما دارای تنوع خوراک متفاوتی و منحصر به فردی باشیم که وجود این تنوع بسیار، کرمانشاه را به جهانشهر خلاق خوراک رساند.

مرادی بیستونی با بیان اینکه خوراک باعث افزایش ماندگاری گردشگر می‌شود، گفت: تا پیش از ثبت کرمانشاه بعنوان شهر خلاق خوراک، فقط چند جشنواره محدود برگزار می‌شد، اما از زمان پیوستن کرمانشاه به زنجیره شهرهای خلاق خوراک دنیا و درک این موضوع که گردشگری خوراک می‌تواند به رونق اقتصادی کمک کند، اکنون شاهد برگزاری جشنواره های مختلف از انجیر و انگور تا لیموی قصرشیرین و گردو و… باشیم که هر منطقه باتوجه به داشته های خود درحال برند سازی است و این یعنی شهر خلاق خوراک، باعث پویایی شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تصریح کرد: علاوه بر این موضوعات، ما شاهد رونق گرفتن رستوران ها با برنامه های مختلفی هستیم که به تکاپو افتاده اند و هریک با ابتکارهای خود در تلاش اند که برند خود را ثبت کنند.

وی ادامه داد: شهر خلاق خوراک، بصورت مستقیم و غیرمستقیم باعث رونق اقتصادی می‌شود، مستقیم آن خریدی است که از واحدهای صنفی مربوطه صورت می‌گیرد و غیرمستقیم آن، اقلامی است که استفاده می‌شود، از دستمال کاغذی تا ظروف یکبارمصرف، استهلاک ظروف چینی، حمل و نقل و… که سودی را برای دیگر صنایع ایجاد کرده است.

مرادی بیستونی در پایان با تاکید بر اینکه شهر خلاق خوراک به رونق اقتصادی کرمانشاه کمک می‌کند گفت: اما نباید از دیگر موضوعات همچون آموزش غافل شد، مجموعه های همچون شهرداری، میراث فرهنگی، اتاق اصناف، واحدهای تولیدی، بوم‌گردی ها و… باید در کنار یکدیگر در مسائل مهمی همچون تشریفات، آموزش پذیرایی و چیدمان، بسته بندی، جلوگیری از خام فروشی و… نیز ورود کنند تا حلقه ارزش افزوده شهر خلاق خوراک تکمیل شود.